Поддршка за хардвер

Благодарение на нашето искуство во сервисирање на компјутерски системи, мрежи, уреди за складирање и периферни уреди, ние сме вашиот избор кога станува збор за поддршка на софтвер.

Axians обезбедува сеопфатна поддршка на претпријатијата од сите големини и окружувања од сите видови, вклучувајќи desktops, клиенти / сервери, принтерски и мобилни уреди низ целата земја.

 • Основна хардверска гаранција
 • Одговор нареден работен ден во тек на работно време
 • Надградба на гаранцијата на хардверот со гарантирано време на одговор во рок од 4 часа
 • Продолжено покривање до 7 дена во неделата, 24 часа на ден
 • Основно одржување на хардвер (по гарантните услуги)
 • Напредна поддршка со гарантирано време на одговор во рок од 2 часа
 • Гарантирано време за поправка, наменски резервни делови, посветен менаџер за клиентот

Поддршка на софтвер

Достапноста на системите и софтверот е од клучно значење за персоналот на нашите клиенти и за носителите на одлуки во IT секторот. Желбата да се зголеми достапноста на системите и апликациите, а истовремено да се намалат индивидуалните застои, резултираат во подобрени системи за автоматизирана поддршка. Сепак, секогаш ќе има потреба од човечки интерфејс кога системите и процедурите нема да функционираат. Навремениот пристап до вашите податоци е од суштинско значење за водење на вашиот бизнис. Со внатрешните и надворешните напади од вируси и други предизвици од апликациите, за клиентот преставува постојан напор да ја одржи достапноста на системите со голема побарувачка.

 • Телефонска поддршка за оперативните системи
 • Поддршка за оперативните системи на терен
 • Претплати за лиценци за софтвер
 • Инсталации на софтвер на терен
 •  Ажурирање на софтвер на терен

Авторизиран сервисен центар (HPE & HPI)

Axians е авторизиран сервисен центар за HP (HPE & HPI). Axians е тим од професионалци со долгогодишно искуство кои обезбедуваат непречено функционирање на вашиот комплексен IT систем, како во однос на неговите деловни, така и на техничките аспекти. Овозможуваме 24/7 поддршка за бизниси, претпријатија и IT корисници.

 • Enterprise servers and devices

 • Storage systems

 • Data protection and archiving

 • Business continuity

 • Monitoring, management and automation

 • Private cloud

 • Експерти
 • Сертификации
 • Задоволни корисници