Нашата мисија

На глобалниот пазар кој постојано се менува, ја користиме нашата длабока ИТ експертиза за да им помогнеме на нашите клиенти да растат и да успеат. Им помагаме на нашите клиенти да управуваат со сложените процеси на дигитална трансформација и обезбедуваме практични ИТ решенија во многу индустрии – секогаш блиску до нашите клиенти.

Кои сме ние

Сега сме Аксианс. На 18 септември 2023 година, СиТ Македонија беше ребрендиран во Аксианс Македонија и е дел од Аксианс, ИКТ брендот на VINCI Energies.

Аксианс ги поддржува своите клиенти – компании од приватниот сектор, субјекти од јавниот сектор, оператори и даватели на услуги – во нивната инфраструктура и развој на дигитални решенија.

За таа цел, Аксианс нуди сеопфатен опсег на ИКТ решенија и услуги кои опфаќаат деловни апликации и аналитика на податоци, деловни мрежи и дигитални работни простори, центри за податоци и облак услуги, телекомуникациска инфраструктура и сајбер безбедност.

Специјализираните тимови за консултации, дизајн, интеграција и услуги на Аксианс развиваат решенија за дигитална трансформација, со што придонесуваат за успешни деловни резултати за нивните клиенти.

Основни надлежности на Аксианс Македонија

Секоја индустрија се соочува со уникатни предизвици. Со нашите сеопфатни и иновативни ИТ решенија и 95 експерти, ги исполнуваме сите барања на клиентите: од ИТ инфраструктура, интелигентни решенија и индустриски софтвер до ИТ операции и услуги. Аксианс во Македонија е 360° ИТ партнер кој ги оптимизира процесите и имплементира напредни дигитални деловни стратегии за да им помогне на своите клиенти да успеат.

Axians Slovakia Competences

 • Mio € Revenue (2022)
 • Employees
 • Locations

ISO Certification

 • EN ISO 9.001
 • ISO IEC 20.000-1
 • ISO IEC 27.001

Започнете ја вашата кариера со нас

Како услужна компанија, нашата вредност e во луѓето кои ја обезбедуваат својата експертиза на нашите клиенти. Континуирано инвестираме во нашите вработени за да ги изградиме нивните знаења, експертиза и интерперсонални вештини.

„2023 година е година на извонредни пресвртници за нас. Поминаа точно 30 години од нашето присуство на македонскиот ИКТ пазар, во кои придружувавме и поддржувавме големи, важни компании во управувањето со нивните ИТ и деловни процеси. Во исто време, станавме дел од глобалното семејство VINCI Energies/Axians. Двете пресвртници им гарантираат на нашите клиенти трајни професионални услуги, одговорен партнерски пристап и уште пошироко портфолио на иновативни решенија“.

 

Боро Антовски | Country Manager Axians Macedonia

 

Аксианс Македонија е блиску до своите клиенти

Контактирајте не и искористете ги нашите регионални тимови и експерти.

 • Billion € Revenue (2022)
 • Employees
 • Countries
 • Billien € revenue
 • Employees
 • Countries

Контактирај нè

This field is for validation purposes and should be left unchanged.